FIRESTARTER is er voor jongeren die: 
  • niet precies weten wat hun interesses en talenten zijn
  • motivatieproblemen hebben 
  • willen uitzoeken wat hun mogelijkheden zijn
 
Wij weten dat je je talenten vanzelf ontdekt wanneer je jouw interesses serieus neemt. Samen met een coach inventariseer je waar jouw interesses liggen en ontwerp je een unieke eigen ontdekkingsreis vol echte ervaringen en ontmoetingen met echte mensen. We helpen je hierin met ons grote netwerk. 
 
We leren je tijdens dit programma vooral om zelf de regie te pakken zodat je leert dat je zelf dingen mogelijk kunt maken - ookal bestaat datgene wat jij wil nog niet. 

Je kunt de FIRESTARTER volgen in een tussenjaar maar ook buiten schooltijden om. Daarnaast is het voor scholen mogelijk om de FIRESTARTER in te zetten tijdens mentoruren of een projectweek. 

 

FIRESTARTER

youth
investment
wave

De Youth Investment Wave (YIW) is er voor jongeren die:
  • weten wat ze willen maar geen idee hebben hoe ze dit kunnen realiseren of
  • het idee hebben dat ze op school niet tot hun recht komen terwijl ze stiekem boordevol idealen en ideeën zitten. 
  •  
  • Je krijgt letterlijk €300,- budget om te ontdekken dat jij meer waard bent dan dat. De uitdaging is om dit geld niet op te maken want al het geld wat over blijft wordt weer beschikbaar gesteld voor andere jongeren. Dat is het concept van een WAVE. We leren je hoe je dingen mogelijk kunt maken door samen te werken. 
Je krijgt een personal coach en je werkt samen met andere YIW-ers op teamdagen. Ook bieden wij inspiratie-sessies. 

uitgelichte jongeren

WhatsApp Image 2021-05-18 at 15.46.50.jpeg

TOM ontwikkelt een app waarmee mensen anoniem kunnen solliciteren. Tom heeft een enorme drive om ongelijkheid op te willen lossen. Hij is heel erg gedreven; Het kan altijd beter. Hij leert graag van anderen en blijft zijn ambities en vooral zijn idealen najagen. 

IMG_1855.jpg

FELIZ ontwerpt kleding van restafval.

Feliz denkt altijd in verbindingen en krijgt mensen gemakkelijk met haar mee. Ze is innemend, oprecht, bloedeerlijk en heeft veel lef. Ze stapt met gemak op mensen af en blijft op een vrolijke manier kritisch. 

Youssra.jpeg

YOUSSRA maakt haar eigen podcast Kletspraat over feminisme. Youssra is humble, eerlijk en oprecht. Zij stelt de vragen die niemand stelt. Ze laat zich graag inspireren.