PORTFOLIO

Onze allereerste pilot met buitenschoolse begeleiding. We trommelden studenten op van Havo de Hof en mochten gebruik maken van de schoolruimte van Team Academy. We maakten veel ideeën waar en ontdekten hier zelf dat dit echt onze drijfveer is. 
glu.jpeg
Op het Grafisch Lyceum ontwierpen we het gehele curriculum voor de laatste periode van het derde leerjaar vanuit ruimte voor eigen initiatief. Een jaar later boden we het WHY-loket aan als ondersteuning voor studenten die niet goed weten wat hun drijfveren zijn omdat we weten dat weten wat je drijft nodig is om tot eigen initiatief te komen. Op deze foto zie je hoe we in corona-tijden een WHY-loket sessie houden in een live uitzending voor studenten. 
RLA_6568.jpg
Op meerdere scholingsdagen hebben wij workshops gegeven over hoe je onderwijs kunt herontwerpen. Ieder teamlid van Kabold heeft zijn eigen specialiteit en dus ook een eigen variant van onze workshop. Het gaat altijd over leren vormgeven vanuit zelfsturing, daar ruimte maken, ontwerpen vanuit vertrouwen, het inzetten van ieders talenten (ook die van de teamleden!) en kijken vanuit de bril van eco-systemen. 🤓
Voor het Grafisch Lyceum ontwierpen wij een real life game vol echte actie. Ondanks dat we momenteel geen grote games meer ontwerpen genieten we alsnog na van de sfeer die we toen wisten neer te zetten.  
Merel Podcast.jpeg
Voor iedereen die geïnteresseerd is in onze visie en werkwijze nam Merel een podcast op met Radio Lef van Leiden Education Fieldlab. Luister hier de podcast.
Seedorf-scaled.jpeg
Het Pieter Nieuwland College (Amsterdam) wilde in haar onderwijs ruimte maken voor jongeren met ideeën. Kabold ondersteunde met ontwerpsessies, coaching en concrete hulp bij het opzetten van hun Leerlab voor VWO+ leerlingen.
Kaboldgifje1.gif
In 2021 besloten we om verder te gaan als VOF zodat we met nog meer mensen kunnen samenwerken met gelijkwaardig eigenaarschap. Kabold is dus nu een VOF met 4 leden die volledig mede-eigenaar zijn en we staan open voor nieuwe ontmoetingen! 
Yes! In samenwerking met Crossmedia van het Grafisch Lyceum Utrecht ontwikkelden wij een volledige leerlijn Mindfulness bestaande uit een modulair lesaanbod in de vorm van een kaartenset. Met focus op echte dingen doen en echte dingen ervaren.  Hierbij organiseren wij ook workshops onder leiding van echte experts waarin studenten meemaken wat mindfulness kan zijn. Denk aan hoofd&hart coherentie-metingen en ijsbaden. Meer weten? Neem contact met ons op. 
Susancom[.jpeg
Voor het Onderwijs Netwerk Zuid ontwierpen wij een online leerlijn voor docenten die wilden leren ontwerpen vanuit de principes van een eco-systeem. Geheel corona-proof en met veel enthousiasme vanuit de deelnemers gingen zij aan de slag met 10 zelfontworpen experimenten in hun klas. 
WhatsApp Image 2021-05-03 at 23.07.06 (1).jpeg
Om jongeren uit de corona-sleur te helpen voerden we de campagne #stopdeverveling. We boden jongeren gratis workshops aan zodat ze een nieuwe thuishobby konden leren en sloten af met een Tosti-bak evenement toen de lockdown weer over was zodat jongeren elkaar weer live konden ontmoeten. 
YIW.jpeg
Met de stichting draaiden we in 2020 onze eerste Youth Investment Wave. We coachten 6 jongeren in het realiseren van hun idee en organiseerden inspiratie-dagen in het weekend. Het idee van de wave is dat jongeren €300,- budget krijgen om te besteden maar we dagen ze uit om dat bedrag zo min mogelijk te gebruiken zodat andere jongeren weer mee kunnen doen. 🌊
Momenteel draaien we de YIW op scholen als buitenschools programma waarin teams gezamenlijk €1000,- budget krijgen.